Alapítványunk 1994-ben néhány Siófokon és környékén élő állatszerető ember kezdeményezésével alakult, hogy segítsen az elkóborolt, elhagyott állatokon, biztosítsa élelmezésüket, egészségügyi ellátásukat, megfelelő elhelyezésüket egy új családban.

Nemcsak a Siófok és környéki állatokat mentjük, de 2013.10.08.-tól az enyingi gyepmesteri telepre bekerülő kutyákat is bekerülés után 3 napon belül a siófoki menhelyre szállítjuk. A menhelyen  ellátásukról, gyógykezelésükről, élősködök elleni védelmükről gondoskodunk. Az állatok bekerülés után 14 napig eredeti gazdájukat keresik.

Az utóbbi időszakban évente 450-500 kutyát, és legalább 30-40 macskát fogadunk be, illetve adunk örökbe. A menhely létszáma átlagosan 170-180 kutya, és 50-60 macska. Szinte folyamatosan 30-40 kölyökkutya és kismacska kerül gondozásunkba a különböző korú, nagyságú és természetű felnőtt állatok mellett. Minden állatot oltásokkal, mikrochippel és ivartalanítva adunk örökbe, egy részük Siófok 50 km-es környezetében, másik részük partnerszervezetek segítségével külföldön kerül gazdához. Minden gazdához került kutyánkat utólag is ellenőrzünk, a külföldi állatvédőktől pedig rendszeresen visszajelzéseket kapunk kis védenceink új életéről

Rendszeresen részt veszünk városi rendezvényeken, iskolákban, könyvtárban, idősek otthonában tartunk előadásokat, vagy egyszerű, kutyasimogatós látogatásokat, mert az állatvédelem, a felelős állattartásra nevelés iránt elkötelezettséget érzünk. A menhely minden délután nyitva áll a látogatók előtt, rendszeresen rendezünk sétáltatós és örökbefogadó napokat, amelyek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, rengeteg a látogatónk, nagyon sok gyermekes családnak, időseknek és fiataloknak nyújtunk hasznos, és nem utolsó sorban élményekkel teli, szívet melengető időtöltést.

Folyamatosan szervezünk menhelyi programokat és évente egy találkozót az örökbe fogadott kutyusaink és gazdáik számára, ahol újra viszontláthatjuk régi kedvenceinket és osztozunk a gazdik örömében.

A menhelyen élő állatok takarítását, etetését, egészségügyi kezelését, szocializálását, fizikai és lelki rehabilitációját naponta 5 fő gondozó személyzet és 1 fő szállítással, élelem beszerzéssel, állatbefogással foglalkozó munkatársunk látja el, az adminisztratív munkákat, örökbeadások, egészségügyi ellátás koordinálását a felelős vezető végzi. Örökbe fogadható kutyusainkról egy részletes leírásokat, fotókat tartalmazó adatbázist vezetünk, amelyet önkénteseink segítségével folyamatosan frissítünk. A fotózást, videók készítését, rendezvényeink szervezését, lebonyolítását is önkénteseink végzik, emellett segítenek a menhelyen élő állatok szocializációjában is.