Kutyás Nap

 

 

2016. szeptember 10.-én megrendezzük a Kutyás Napot és 5. Örökbefogadott Találkozónkat, ahol nemcsak a tőlünk örökbefogadott kutyusokat és gazdáikat, hanem minden kutyást és leendő kutyást szeretettel várunk!

Program:
Egész nap kutyás sport és ügyességi bemutatók
Hagyományőrző és íjász bemutató
16:00 Kutya-szépségverseny (jelmezben érkező kutyáknak különdíj!)
17:00 Tombola
Csillámtetoválás
Kutya&gazdi fotózás
Íjászkodás
Bográcsparty & Büfé


Közreműködők:
Siófoki Kutyás Központ
Várpalotai Kutyaiskola
A Scythia Hungarica Hagyományőrző Egyesület
Gyermekekkel a Kutyákért - Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány
Extrém Dog Team Kutyaiskola & Bárka Átmeneti Kutyaotthon
Gelencsér Lajos fényképész

 
 
ESŐNAP: SZEPTEMBER 17. (csepegő esőtől nem ijedünk meg, csak az egész napos szakadó eső esetén!)

Gyereknap

Az elmaradt majális helyett GYEREKNAP!

2015. május 29.-Én 10:30 és 16 óra között sétáltatás és örökbefogadó nap

Program egész nap:
Kutyasétáltatás, simogatás, örökbefogadási lehetőség
Csillámtetkó & Arcfestés
Büfé

A belépés ingyenes, minden állatbarát családot szeretettel várunk!

https://www.facebook.com/events/1028308980618534/

Tesco "Ön választ, Mi segítünk" pályázat

Kedves Állatbarátok, Barátaink!

Nagy kérésünk van felétek: állatmenhelyünk bejutott a Tesco "Ön választ, mi segítünk" programjára. A pályázatot oktatóhelység kialakítására adtuk be, erre a segítségetekkel 400 ezer forintot nyerhetünk.
Mi is kell tennetek, ha ebben segíteni akartok? Minden Tescoban a vásárlás után fogtok kapni egy zseton, csak ezt kell a mi gyűjtőnkbe beledobni. Ennyi az egész, nektek nem kerül semmibe, nekünk viszont nagy segítség és egy remek lehetőség, hogy a menhelyen is jobb körülmények közt tudjuk a gyerekkel, fiatalokkal foglalkozni.

A szavazás május 11-én indul és június 7-ig tart.
A heti eredményekről folyamatosan tájékoztatni fogunk Benneteket!

(Állat)barátom! A most felnövő nemzedék a jövő, ezért állataink sorsa is az ő kezükben lesz, fontos őket állatvédő szemléletre oktatni. A menhelyre tervezett tanfolyamainkon mindenki elsajátíthatja azt a tudásanyagot, ami az állattartás alapjaitól a mentett állatok rehabilitációjáig terjed. Reményeink szerint ez a tudás segít majd nekik, hogy a lehető legjobb állattartókká, egyesek pedig akár igazi állatvédőkké válhassanak. Állati jó elképzelés! Már csak tőled kéne egy kis simogatás.
Segítesz?

Ezekben a Tescokban tudtok szavazni ránk:
Siófok, Tesco Hypermarket 8600 Siófok, Vak B. u. 27.
Balatonföldvár, Tesco expressz 8623 Balatönföldvár, Budapesti út 6.
Siófok, Tesco expressz 8600 Siófok, Dózsa György út 20.
(De bármelyik áruházban kapott zsetont bedobhatjátok hozzánk a menhelyre vagy akár postán is elküldhetitek (8600 Siófok Szabadság u 9) :) ).

Köszönjük!

Menhelyi majális

Sajnos rossz hírrel jövünk:

Az idei évben a majális ELMARAD a menhelyen. Nehezen hoztuk meg a döntést, de sajnos egy nagyon erőteljes felsőlégúti megbetegedés járvány tombol a kutyáink közt, így kénytelenek voltunk ezt megtenni.

Remélhetőleg gyermeknapon tudunk majd újra találkozni veletek!

Nagyon sajnáljuk.

Tények és tévhitek a láncon tartásról

VALÓSÁG ÉS A TÉVHITEK a kormányrendelet módosításról! Kérjük olvassátok el, adjátok tovább és osszátok meg, mielőtt ránk szabadul a pokol!!

Mielőtt minden nem... feltétlenül állatbarát állattartó fejvesztve szélnek ereszti az eddig sem megfelelően tartott kutyáit, akkor JELEZZÜK HOGY NAGYOBB BŰNCSELEKMÉNYT KÖVET EL AZZAL, HA KIDOBJA VAGY ELALTATJA A LÁNCON TARTOTT KUTYÁIT, MINT HA MEGFELELŐ MÉRETŰ LÁNCON MARADNAK ÉS TANÁCSOT KÉR A KÖRZETÉBEN LÉVŐ ÁLLATVÉDŐKTŐL!!!!!!

( az állatvédők folyamatosan nyomoznak az elkövetők után , legyen az rokon, vagy állatorvos, akik az állatok életét jogtalanul és ok nélkül kioltják! Folyamatosan érkeznek ilyen jellegű bejelentések! A tulajdonos, az állatorvos, a gazda elhalálozása esetén a rokonok egyaránt büntetőjogi felelősséggel tartoznak tetteikért!)

* TÉNY: 
Ugyan is a TARTÓS láncon tartást tiltja a törvény, az állat ok nélküli leölését vagy elengedését viszont súlyosabb bírsággal sújtják! MEG KELL TANULNI A FELELŐS ÁLLATTARTÁST MAGYARORSZÁG! Az eddig is túlterhelt magyar állatvédelem kulturális szakadékhoz érkezett, hiszen az egyébként nem állatbarát állattartók most igen sok extra feladattal láthatják el a lassan térdre rogyó magyar állatvédelmet! Előzetesként ennyit közölnénk, de fogunk bővebben írni az érintett problémákról, szabályozásokról, büntetési tételekről és a megoldásokról!

*TANÁCSUNK:
A LEGJOBB AMIT MOST TEHET, AKI LÁNCON TART KUTYÁT, HOGY FELÜLVIZSGÁLJA ÉS MEGNÖVELI A LÁNC HOSSZÁT MEGFELELŐ MÉRETŰRE ÉS GONDOSKODIK AZ ÁLLATNAK BÚVÓHELYRŐL, KUTYAHÁZRÓL ÉS MEGFELELŐ ÉLELEMRŐL! Ha kérdés merül fel vegye fel a kapcsolatot a helyi állatvédőkkel, amennyiben nincs akkor interneten kérhet tanácsot állatvédő szervezetektől!

*** 2016-tól egyáltalán nem szabad kutyát " TARTÓSAN " láncra verni!

**** " 150 ezer forintot kellene fizetnie majd annak, aki elfogadható ok vagy körülmény nélkül oltja ki egy állat életét. Ugyanekkora büntetés járna állatkínzásért és állatviadal tartásáért is. Kilencvenezer forintos bírsággal sújtanák a jövőben azt, aki nem gondoskodik az általa tartott állat biztonságos elhelyezéséről, illetve szökésének megakadályozásáról, és 120 ezer forintos bírságot szabhatnak ki arra, aki nem megfelelően szállít állatot.

Ha több tényállás együtt áll fenn, akkor a tervezet szerint a szorzók összeadódnának, így szélsőséges esetben akár több százezer forintra is rúghatna a bírság összege."

Jelezzük nem vagyunk lánc pártiak, de sajnos a magyar állattartási kultúra nem áll még készen erre. Az állatvédők munkája nő meg csak és állatok százai fognak belehalni a gondatlan gazdák döntéseibe!

http://hvg.hu/itthon/20120504_allatvedelmi_birsag_szigoritas

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1000041.KOR 

Forrás: pcas.blog.hu

1. oldal / 16

Donate

Kérjük, segítse munkánkat! Helfen Sie bitte mit! Please, help us!

Amount: 

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi

Nyitva tartás: Mindennap 14:00 és 15:30 között. Ünnepnapokon és hétvégén is.

Telefonszámok:
+36 20 922 35 62 Vörös Zsuzsa
+36 20 474 68 48 Gőgös János

Postacím: 8600 Siófok, Szabadság u. 9.

E-mail címünk: info@siofokiallatvedo.hu ; siofokiallatvedo@gmail.com

Bankszámlaszám: Erste Bank 11992505-05500598-00000000
Külföldi utaláshoz: IBAN: HU31 1199 2505 0550 0598 0000 0000 SWIFT/BIC : GIBAHUHB
Adószám: 19201649-2-14

Cégjegyzékszám: 426/94
Menhelyengedély száma:3740-5/2009.

GPS koordináták: 46.920699,18.135198

 

Go to top