fbpx

Noémi már 3 kutyát fogadott örökbe menhelyről

5 · 28 · 24

„A menhelyi kutyáktól annyi szeretetet, örömöt kaptam, amennyit talán embertől nem is.”

Noémi sokáig a tenyésztett kutyákra esküdött, saját bevallása szerint álmában sem gondolta, hogy valaha menhelyről fogad örökbe egy négylábút. Volt két kutyája, akik nagy harmóniában éltek egymással és a gazdájukkal is, de egy szomorú októberi napon az egyik kutya elpusztult. A másikra olyan depresszió tört rá, hogy enni sem akart. Akkor egyetlen megoldásként azt gondolta a család, hogy sürgősen társat kell találni mellé. Felvetődött az ötlet, hogy meg kellene nézni a Siófoki Állatvédő Alapítvány menhelyét.

„Sosem felejtem el. 2006. november 1-je volt, szakadt az eső. Mikor beléptem a menhely kapuján, eleredtek a könnyeim a sok sóvárgó szemű, gazdátlan kutya láttán. Mindjárt az első kennelben megpillantottam egy mamakutyát a kölykeivel, de akkor csak benyomást szerezni mentem a menhelyre. Azt viszont eldöntöttem, csak onnan érkezhet hozzánk a meglévő kutyám társa.” Noémi hamarosan visszament a menhelyre, és a korábban meglátott mamakutya egyik kislánykájával tért haza, akit Sábának nevezett el.

„Sába gyorsan beilleszkedett az új környezetbe, kutyapajtásával is nagyon jól kijöttek egymással, mert Sába a világ legkedvesebb kutyája volt. Amikor kutyatársa elpusztult, ő is szomorú lett, így ismét arra gondoltam, mellé is társat kell szereznem.”
Noémi elkezdte nézegetni a siófoki menhely honlapját, ahol meglátta Mazsit, a 6 éves cocker spánielt, aki első látásra a szívéhez nőtt. Elment megismerkedni vele Sábával együtt, és a két kutya rögtön ki is választotta egymást.
„Nagyon örültem, hogy Sába és Mazsi pillanatok alatt összebarátkoztak, de az öröm csak 3 évig tartott, mert Sába 9 évesen már artrózisban szenvedett. Mellette voltam az utolsó pillanatáig, ami rendkívül megviselt. Utána nem is akartam újabb kutyust. Mazsival elmentünk ketten külföldre, ahol ő volt az egyetlen támaszom.”
Hamarosan Mazsi is megbetegedett, de még az ő halála előtt Noémi a siófoki menhely honlapján nevet ajánlott 4 újszülött kutyusnak, akiből az egyik igen nagy hatással volt rá. Az akkor még névtelen kölyköket a mamájukkal együtt a szomszéd falu egy elhagyott telek félig bedőlt pincéjéből mentették ki az alapítvány munkatársai, ám sajnos a 7 kicsiből csak 4 élte meg, hogy odaérjen a segítség.
„Amikor Mazsit végül el kellett altatni, szörnyen összetörtem. A barátnőm néhány hét után biztatott, hogy úgy vessek véget a fájdalmamnak, hogy tárjam ki a lelkem egy másik kutyusnak. Én akkor azonnal tudtam, hogy az űrt csak az a kis menhelyi kölyök töltheti be, aki olyan nagy hatással volt rám. El is mentem érte.”
Cherry Noémi szerint nagy csibész, de rendkívüli energiával védi a házat, óriási szeretettel várja őt haza.
„Sajnos Cherryt allergia gyötri, és epilepsziás, de az, hogy őt és másik két társát onnan hoztam el, életem legjobb döntése volt. A siófoki állatvédők pedig amellett, hogy heroikus küzdelmet vívnak a náluk lévő négylábúakért, minden segítséget megadnak az örökbefogadóknak is. Én is folyamatosan számíthatok rájuk, még Cherry kezelésében is. A menhelyi kutyáktól pedig annyi szeretetet, örömöt kaptam az életemben, amennyit talán embertől nem is.”

Támogassa állatmentő munkánkat

Segíts renoválni a menhelyet!

Kenneleink cseréjére gyűjtünk, amelynek költsége hozzávetőleg 3 millió forint lesz.

A kerítésfelújítást februárban meg tudtuk kezdeni, most az elöregedett, balesetveszélyes kenneljeink lecserélésén van a sor.

Arra kérünk, adományoddal támogasd ezt a fontos célt!

Blog

30 éve az állatvédelem az Alapítvány fő célja

30 éve az állatvédelem az Alapítvány fő célja

Ma több mint 600 állat gondozását, rehabilitálását vállalja az Alapítvány menhelye Volt egyszer egy lelkes állatbarát, Hetesi Istvánné, Marika néni, aki látva a Siófok környéki tragikushelyzetet, a sok gondozatlan, nehéz sorsú kóbor kutyát és cicát, elhatározta, hogy...

bővebben