fbpx

Adószámunk: 19201649-2-14

Adó 1 %
E-szja belépésE-szja működése
Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

Adózási információk

 

Adója 1%-ának felajánlása Önnek semmibe sem kerül, a menhely állatainak azonban az ÉLETET jelenti!
Mint minden civil állatvédő szervezet számára, a Mi számunkra is elengedhetetlen az szja-ból befolyó 1%-os adomány.
Kérünk minden állatbarátot, hogy támogassa munkánkat!
Adószámunk: 19201649 – 2 – 14
Idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2024. május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek.

Az szja 1+1%-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2023-es személyijövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A nyilatkozat legegyszerűbben elektronikusan nyújtható be

 • az e-SZJA webes felületen, online kitöltve vagy
 • az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját is kitöltve vagy
 • külön, a 23EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.
elektronikusan

Ha a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

 • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
 • az ÁNYK segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 23EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.
Papíralapon

Papíralapon postán, vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

 • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
 • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
 • a 23EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
 • ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2024. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott nyújtja be, a nyilatkozathoz csatolni kell a meghatalmazást.

Nyilatkozat letöltése

Határidők

Fontos, hogy a 2024. május 21-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Nyilatkozat

Az szja 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán dönthet úgy, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett részesült-e a felajánlott 1%-os összegből. Ha elektronikus tárhellyel rendelkezik, elektronikusan is tájékoztatjuk a felajánlott összeg kiutalásáról.

 Papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain

 • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját is kitöltve,
 • az e-SZJA felület kitöltőprogramjával készített és kinyomtatott nyilatkozaton,
 • a 23EGYSZA jelű nyomtatványon vagy azonos adatokkal a nyilatkozaton, továbbá
 • 2024. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, ha az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott nyújtja be, csatolni kell a meghatalmazást is.

A 2024. május 21-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha valaki május 21. után rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen, és a késedelem igazolási kérelemmel sem menthető ki.

Ennyi időd van rendelkezni

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp