fbpx

érettségihez

Közösségi szolgálat

Állathelyünkön lehetőség van az 50 órás közösségi szolgálat teljesítésére!

A középiskolai nappali képzésben résztvevő és az érettségi vizsgát 2016. január 1-ét követően megkezdő tanulók esetében az érettségi vizsga megkezdésének feltétele az 50 óra közösségi szolgálat teljesítése. A felnőttoktatás, felnőttképzés, esti tagozat keretében szervezett érettségi vizsga esetében közösségi szolgálatot nem kell teljesíteni. A sajátos nevelési igényű tanulók körében a szakértői bizottság ez irányú javaslata alapján a közösségi szolgálat teljesítésének kötelezettsége mellőzhető.

Azok a tanulók, akik érettségire felkészítő középiskolában nappali rendszerű iskolai oktatásban szereznek érettségi bizonyítványt, szintén vonatkozik Az Iskolai Közösségi Szolgálat kötelezettsége. Nekik is kötelező az 50 óra iskolai közösségi szolgálat teljesítése. Ha a 25. életévüket betöltötték, akkor már csak felnőttoktatás keretében kezdhetnek új tanévet, ekkor már a közösségi szolgálat nem az érettségi előfeltétele.

 Az elszámolható idő alkalmanként legalább egy, legfeljebb három óra lehet tanítási napokon, illetve tanítási napokon kívül öt óra. A tanulók nem végezhetnek szakfeladatot, illetve olyan tevékenységet, ahol akár őket, akár másokat érintően felmerülhet egészségügyi értelemben vett kockázat.

A diákok az 50 órát 3 év alatt teljesíthetik. A teljesítést a diákoknak a hozott jelenléti naplón leigazoljuk.

Szükséges a tanuló iskolájával kötött együttműködési megállapodás, melyet érdemes az iskolával leegyeztetni. Ha ilyen nincs még, akkor kérjük a siofokiallatvedo@gmail.com e-mail címre megküldeni az iskolából a szolgálat megkezdése elött.

Együttműködési megállapodás: az a megállapodás, melyet iskolán kívüli külső szervezet és közreműködő mentor bevonásakor az iskola és a felek együttműködésének kezdete előtt kell megkötni, s amelynek tartalmaznia kell a megállapodást aláíró felek adatain és vállalt kötelezettségein túl a foglalkoztatás időtartamát, a végzett tevékenységeket, a mentor nevét és feladatkörét.

A diákok a következő munkákat végezhetik, felnőtt felügyelete mellett. A felnőtt felügyelet biztosítása a szülő feladata!:

Állatok testi-lelki rehabilitálása:

  • Első sorban kutyasétáltatás, szocializáció segítése.
  • Kozmetikai ápolás (fürdetés, fésülés).

Renoválási és fenntartási munkák:

  • Kertrendezés/kerttakarítás
  • Etető és itató edények elmosása

Mindennap 14:00 és 15:30 között tudunk fogadni közösségi szolgálatra. Ha van rendezvényünk akkor tudsz többet is segíteni, kérlek figyeld a facebook oldalunkat és jelentkezz segítőnek.

És a legfontosabb „teendő” a felelős állattartás elsajátítása és minél szélesebb körben való terjesztése 🙂

A szolgálati naplót mindig hozd magaddal!