fbpx
Legyél te is önkéntes!
Segítenél?

Sétáltass,
szervezz, gyűjts

A menhely kapujában megtorpansz és hallgatod a kutyák zűrzavaros énekét. Figyelsz, próbálod érteni. A harmadik alkalom után, már megismered a Neked kedves eb dallamát és örömittasan a Te szíved is belekiabál a végetlen csaholásba, „itt vagyok”! A kennel sorokon tett első séta alkalmával az ember szíve vérzik, ahogy a csillogó szemek rejtekét kutatja, de egy-egy kutya történetét hallva hálát ad a Jóistennek, hogy hozzánk került, ahol van étel, víz, szeretet. Lánc nincs, csak a kerítés mögé bújt szabadság, mely mindegyik árva számára a világot jelenti. Rengeteg kutya vált jegyet az ember szívébe, s könyörög, engedj be. Az összeset ugye nem lehet hazavinni, így minden dolgos kéz és felelősségteljes szív jól jön a háznál. Ezért kérünk Téged, látogass ki hozzánk, légy varázsló, szeress boldogságot kutyáink szívébe!

Az állatok napi gondozásán kívül minden egyéb feladat intézését Önkénteseink végzik, a munka pedig tengernyi! Természetesen számtalan módja van, hogy te is részt vállalj az önkéntes munkában vagy adományozásban. Ha nincs nincs lehetőséged egy kutyust befogadni, megteheted, hogy virtuálisan örökbe fogadd, némi rendszeres támogatás utalásával.

Gyűjthetsz számunkra használati eszközöket, állateledelt, használt ruhát az állatok alá, építési anyagokat vagy más önkéntes segítőket. Segíthetsz a különböző rendezvényeken való részvételünk megszervezésében. Kampányolhatsz az SZJA 1%-os felajánlásokra és a pénzadomány-gyűjtésben. Segíthesz a különböző internetes oldalakon történő adatbázis frissítésekben, fórumokon hirdetésekkel. Sétáltatásban, félénk állatok szocializációjában, kutyaápolásban, a menhely állagának javításában, tisztán tartásában vagy egyszerűen csak a kutyusok/cicusok szeretgetés-gyömöszölésében. Nagyon fontos a nálunk élő állatok számára az emberek társasága, sokan eddigi életükben nélkülözték ezt.

Cserébe megtapasztalhatod az önzetlen adakozás, segítés örömét.Láthatod a mohón ragaszkodó kutya-szemekben a pár perces figyelem okozta boldogságot. Végig kísérheted a csodát, hogyan változik át a segítségeddel néhány hét alatt a bolhás, férges, csontsovány rettegő szemű, behúzott farkú eb vidáman szaladgáló, kezed alá simuló, játékos, jól táplált és boldog kutyus.
És igen, megkönnyezheted velünk azt, akinek későn jött a segítség …

Sokat ad

Az önkéntesség egy feladat, egy kihívás, egy érzés, egy szó és rengeteg segítség. A támogatásod semmibe nem kerül, mégis sokat ad. Azt kérded mit? Mosolyt, kutyapuszit, hálát. Kezdetnek.