fbpx

Támogasd problémás kutyáinkat

Virtuális örökbefogadás

Virtuális Örökbefogadás

Egy régebben jól működő, de most újra éledő kezdeményezést szeretnénk útjára indítani, egy kedves támogatónk ötleteként. Évekkel ezelőtt több olyan kutyánk is élt a menhelyen, amelyek problémás természetük miatt hosszú ideig nem leltek gazdára. Őket több támogatónk lelkesen, tartósan és rendszeresen segítette adományaival. Szerencsére, már csak néhány ilyen esélytelen kutyusunk van, viszont sokan élnek nálunk olyanok, akik minden pozitív tulajdonságuk ellenére mégis éveken keresztül keresik új otthonukat, embertársukat. Ezért szeretnénk újra elindítani a virtuális örökbefogadás lehetőségét, kicsit módosítva. A problémás kutyusok továbbra is támogathatóak, illetve keressük számukra a lehetőséget, hogy ideiglenes befogadónál tovább fejlődhessenek. A többi gazdikeresőnket pedig az új gazdira találásig is lehet virtuálisan örökbe fogadni ( a gazdikeresők albumát itt találhatjátok: Facebook), támogatni rendszeres adományozással a tartásukat, kezelésüket.
És ami az új, és remek ötlet első ilyen „újratöltött” virtuális örökbefogadónktól, hogy a virtuális gazdik is segítenek az általuk kiválasztott kutyus valódi, leendő gazdájának keresésében, hirdetik, ismerőseik közt megosztják, stb. A havi támogatás összegét természetesen minden virtuális örökbefogadó a lehetőségeihez mérten határozza meg. Minden gazdikeresőnk, akinek még nincs gazdijelöltje, virtuálisan is örökbe fogadható, mi pedig örömmel megosztjuk a virtuális gazdik személyét és segítő szándékát itt és a Facebookon. Jelentkezni üzenetben lehet, megjelölve a támogatni kívánt kutyus személyét, illetve egyeztetés után az első utalás jelzését kérjük. 
Banki utalásnál kérjük megjegyezni: xxx kutya virtuális örökbefogadása
Számlaszámunk: Erste Bank 11992505-05500598-00000000
Köszönjük!

Kit támogatnál?

Öcsi

Öcsi már hosszú évek óta hozzánk tartozik és róla tudjuk, hogy igen esélyes a jövőjét tekintve, hogy ez így is marad. Alapvetően nehéz eset, a maga tempójában fejlődött ugyan, de nem egy tipikus családi kutya. Ezt hozta magával és zárkózott természete miatt ebből elég nehéz kimozdítani. Nem barátságos, nem bújós cuki kutya, de mi mégis szeretjük.

Darcy

Ez év tavaszán került be hozzánk a kuvasz keverék kislány, hosszú kóborlással töltött hetek után kollégánk több önkéntesünk segítségével tudta csak befogni a rémült és félelem-agressziós leányzót. Az akkor még kölyök azóta szép kamasszá cseperedett és ugyan sokat fejlődött kutyatársai hatására, az igazi siker elmaradt. Nem keresi az emberi kapcsolatot, tökéletesen elvan a saját kis világában és egyáltalán nem kommunikál velünk. Egyetlen kapcsolat köztünk és közte az étel, mert hogy a jutalomfalatokat imádja és akkor egészen közel jön az emberhez. Dolgozunk rajta, hogy idővel változzon!

Dili

Dili jó pár évvel ezelőtt került hozzánk. Egy földbe kapart gödörben nevelgette kölykeit, velük együtt fogadtuk be őket.
Sajnos az emberekkel szembeni bizalmatlanságát ennyi idő alatt sem tudta legyőzni. Valószínüleg ő már élete végéink nálunk fog maradni.

Topi

Topi hosszú évek óta a menhely lakója. Akaratos egyénisége miatt nem való bármilyen gazdihoz, szükséges a következetes és határozott nevelés nála. A kölcsönös bizalom kialakulása után viszont egy igazi selyemfiú, a lelkét eladná egy kis simiért, matrica kutyává válik és minden lépését követi az embernek. Csodás selymes fekete bundáját öröm végig simogatni. Kenneltársa, Berry az ő támasza és szerelme, sokat játszanak.

Kormi

Kormit állatvédő kollégáktól vettük át. Minden próbálkozásunkra, hogy pórázt rakjunk rá hevesen tiltakozik.

Alíz

Alíz 2013 óta él nálunk. Bár nagyon sokat változtak az elmúlt hosszú időszakban, még ma is igen félénkek. Már lehet velünk pórázon sétálni, de nagyon fontos lenne számukra egy ideiglenes befogadó, aki sokat tud foglalkozni a félénk kutyusokkal. Természetesen a legjobb megoldás lenne egy félénk kutyákkal tapasztalt végleges gazdi, a lényeg, hogy sokat legyen együtt a kutyával, és fokozatosan hozzászoktassa a külvilág idegen ingereihez. Aliz már elfogadhatóan autózik és városban is sétált már, de még hosszú az út áll előtte.

Kapcsolat

+36 (20) 922 35 62
siofokiallatvedo@gmail.com

Örökbefogadás

Állataink számára nem egy otthont, hanem a legjobb otthont keressük.

Legyél önkéntes

Az állatok napi gondozásán kívül minden egyéb feladat intézését Önkénteseink végzik!